DalPro Gårdsmat

På Dalpro jobber de hver eneste dag for å ivareta og framheve det beste i både mennesket bak produktet, og produktene i seg selv. Dalpro er en vekstbedrift som muliggjør arbeidsinkludering for alle. Med dette som ståsted i tillegg til øyenes særegne klima og natur har de et fantastisk utgangspunkt for å utvikle gode produkter som går i tråd med naturens premisser på alle områder. At produktene deres er av hjort og villsau er heller ikke tilfeldig, Frøya er nemlig en av Norges største villsau kommuner og Hitra er en av Norges største hjortekommuner. Dermed er det nettopp disse to artene det er mest naturlig og bærekraftig for Dalpro å foredle. Hjorten og Villsauen er fra hele øyriket rundt Hitra og Frøya, fra små holmer uti havgapet til Hitras frodige skoger. Dyrene i øyregionen beiter på tyttebærlyng, blåbærlyng, urter, gress, einer og planter året rundt. Det frie liv, klimaet, behandlingen av råvaren og øyenes flora tilfører en unik smak av vill natur. Dyrene blir slaktet og videreforedlet på Dalpro og er dermed så kortreist og bærekraftig som du kan tenke deg. Produktene fra Dalpro flere ganger vunnet gjeve priser i NM i kjøttprodukter og det norske måltid, de har også spesialitetsmerket på fire av sine produkter.

On the islands of Hitra and Frøya, along the Norwegian coastline of Trøndelag, DalPro AS is a Labour Market Co-operative, helping people get back into the workforce through making locally sourced, award-winning products from wild sheep and deer. DalPro’s products are all based on the meat of wild sheep and deer, and both animals are bred and slaughtered right there at their own farms, guaranteeing that every step in the process of the animals’ lives is cared for properly. The animals roam the hills and fields of the area freely all year long. This means that they are exposed to the Trøndelag weather and climate, as well as the plants and the geography of the area. The lifestyle and diet of the animals result in the meat having a slightly different taste to what people are used to; the herbs and plants they eat add extra flavour to the meat, making the taste wilder. Through all their hard work and dedication, DalPro has figured out a winning formula, quite literally. Over the years, DalPro has received multiple awards all over the country.

Kursinformasjon