Hurran Spiseri

Hurran gård 

Hurran gård drives nå i 4. generasjon, av ekteparet Aina Taraldsen Sandvik og Eskil Sandvik. Her har familien Taraldsen drevet med villsau siden 2000, og med videreforedling og slakteri siden 2007. Vår visjon er å drive 100% økologisk med de ressursene Frøyanaturen gir oss. 

Hurran villsau

Villsauen gir nydelig kjøtt preget av sauens kystmeny av lyng, urterike kystenger, tang og tare. Med sin urtekrydrede viltsmak, mørhet og helt spesielle fettsyresammensetning representerer villsau det ypperste innen lammekjøtt og sauekjøtt.

Hos Hurran får du 100% økologisk kjøtt av ypperste kvalitet. Her praktiserer de godt gammeldags håndverk, alt fra salting av pinnekjøtt og sying av lammerull til pakking gjøres for hånd. Som en ekte familiebedrift samles alle familiemedlemmer til jobb i sesongen pluss to innleide slaktere.

De selger ikke bare kjøttet av sauen på gården, de ønsker også å spre kunnskap om villsauen. Hver høst får de besøk av ulike skoler og barnehager som får oppleve hvordan slaktingen foregår og lære litt om hvordan villsauen lever og hva kjøttet skal brukes til. De får innblikk i livet til et naturlig dyr som gir oss ren og naturlig mat.

Hurran Spiseri

Hurran spiseri er ei perle av et spisested på Frøya. Spiseriets lokale inviterer en til å senke skuldrene, og uteserveringen inn mot tunet er en grønn oase på sommers tid. Spiseriet har fokus på sesongbaserte og lokale råvarer, og de safter, sylter og videreforedler en rekke av råvarene de bruker i sin meny. Man finner selvsagt produkter fra Hurran villsau på menyen, i tillegg til råvarer fra andre lokale mat og drikkeprodusenter i øyriket. Spiseriet holder åpent for lunsj/brunsj i helger. I tillegg holdes pub- og restaurantkvelder, konsept-kvelder og konserter. Spiseriet kan også leies for lukkede lag. 

Hurran spiseri ønsker å være med på å fremme kulturopplevelser. De ønsker å være en  kulturbærer for mattradisjoner samtidig som de viser nyskaping i bruken av de ressursene vi omgir oss med. De ønsker å være en ambassadør for Frøya og øyriket rundt,- et sted hvor både tilreisende og lokalbefolkning samles.

Hurran spiseri drives av søstrene Aina og Sara Taraldsen.