Spiseri

Inn en grønnmalt dør,- og man trer rett inn i et rom med en deilig atmosfære. Velkommen til Hurran spiseri! Rommet er vennlig og raust, med  ting som er vakre, ikke på grunn av sin fullkommenhet, men ut av sin historie eller særegenhet. På Hurran er håndtverket og historien synlig i alle bestanddelene som utgjør helheten; i interiøret og detaljene, såvel som i maten og musikken på anlegget.

Kaffe, nybakt gjærbakst og kaker møter deg ved disken. Men setter du deg ned ved ett av bordene forteller menyen som ligger der om deilige brunsjretter. Og vi kaller det egentlig bare brunsj/lunsj på grunn av tidspunktet på dagen, – for dette er en meny som først og fremst hyller råvarene tilgjengelig!

Og apropos tilgjengelighet og råvarer… vi lever i et rikt, dog forblåst, matfat! Fisk, vilt og grønt på værforholdene og landskapets premisser.  Øyrikets kulturelle spesialiteter er historiebærere fra en tid uten bekvemmeligheter, der lagrings og konserveringsmetodene blir en del av smaksuttrykket. 

I spiseriet møter du flere av disse råvarene, men kanskje gjort på nye måter? Brandade med klippfisk, pizza med røkt laks, pulled lam av villsau, carpaccio av hval eller hjort… 

Men for den matinteresserte tilreisende er brunsjtallerkenen Smaker fra øyriket den perfekte introduksjonen til øyrikets matkammer!

Brunsjtallerkenen «Smaker fra øyriket» er som et klassebilde der øyrikets lokale produkter samles ikledd sitt peneste smil. Både røkt laks, speket kjøtt og ost fra lokale produsenter har sin plass, akkompagnert med spiseriets egensyltet grønt og bær, og grønt i sesong. 

For å komme inn den grønne døra i Hurran spiseri må du oppsøke oss i vår åpningstid som er lørdager og søndager i sesong (påske, sommer og advent), eller ta kontakt for å booke en gruppe/lukket selskap torsdager/fredager/helg året rundt. 

Hurran spiseri ligger i grenda Flatval på Frøya. Man tar til venstre i rundkjøringen etter Frøyatunellen og kjører 5 min sørover. Avkjørselen til Flatval er godt merket.

Man kan også komme med privat båt, hvis man gjør en avtale på forhånd.

Søstrene Aina og Sara ønsker deg hjertelig velkommen!